Hozzávalók:
15 kg őszibarack (gumi barack)
4,5 l víz
1,5 kg cukor
szalicil
ecet
Elkészítés:
A barackot megmossuk, krumpli hámozóval megtisztítjuk kimagozzuk és szeletekre vágjuk. (Egy barackot úgy 12 felé.) Minél kisebbek a szeletek, annál több barack fér egy üvegbe.
Hogy ne barnuljon meg ecetes vízbe tesszük.
A sziruphoz felforraljuk a vizet a cukorral.
A barackot kis adagokban a gyöngyöző szirupba tesszük és 1-2 perc után az üvegekbe töltjük.
A sziruppal teletöltjük a barackkal megtömött üvegeket. Kés hegynyi szalicilt szórunk a tetejükre, majd celofánnal és tetővel lezárjuk az üvegeket.
Haladhatunk folyamatosan, nem baj, ha fogy a szirup. Ez főleg akkor kényelmes, ha van egy segítőnk, aki folyamatosan pucolja a barackot, míg mi üvegezünk.
Rögtön száraz dunsztba tesszük. Én egy dunna alá tettem őket. Két nap alatt hűltek ki.
Kihűles után mehetnek a kamra polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése